Köp- och leveransvillkor

Priser

Priserna i presentationerna är angivna i SEK exklusive moms. Momsen är för böcker 6%, brev med Postnord %0 och paketfrakt 25%. Priset är antalsberoende enligt rabattrappa angiven för varje artikel, som även framkommer vid ifyllande av beställning. Prisändringar kan bero på frakt och råvarupriser, valuta eller momsförändringar. Vid beställning erhålles en orderbekräftelse med gällande pris inklusive moms och frakt.

Beställning

Privatbeställningar tas endast emot via internet i vår e-butik.
Företagsbeställningar tas även emot via mail, telefon eller post.
Beställning direkt i vår e-butik ger snabbast leverans.

Betalning

Privatbeställningar betalas i förskott till vårt Plus- eller Bankgiro via kundens bank.
Företagsbeställningar levereras mot faktura med betalningsvillkor på 30 dagar.
Om fakturan kan tas emot som e-post anges detta i beställningen.

Avbeställning

Avbeställning eller ändring av order är möjlig ända fram till leverans. Privatbeställningar som inte fullföljs med förskottsbetalning annuleras efter 30 dagar och raderas.

Leverans

Privatbeställningar skickas inom 2 dagar efter mottagen betalning.
Företagsbeställningar skickas inom 2 dagar efter mottagen order.
Upp till 2 kg levereras som brev med Postnord. Över 2 kg levereras som paket, med för tillfälle och mottagarort lämpligaste speditör. Leveranstiden är beroende av helgdagar och transport men är sällan mer än 3 arbetsdagar. Var noga med att mottagarnamnet finns synligt på brevlåda och i trapphus. Vid tillfälligt boende, utan ändring av folkbokföringsadress, kan det vara problem med postutdelningen. Överensstämmer inte angivet mottagarnamn med namn på brevlådan returneras försändelsen. Vid utebliven leverans, kontakta oss.

Fraktkostnad

Frakten är viktsbaserad, enligt gällande prislista hos Postnord, som en service och ett utlägg för köparen och framkommer vid ifyllande av beställning. Frakten kan även ombesörjas själv av företagskund med eget avtal om mottagarfrakt. Fraktsedel måste då bifogas ordern. Önskas leverans utomlands, kontakta oss för fraktkostnad.

Skadat gods

Om varan skadats under transporten ska du genast anmäla detta till oss. Bifoga bild.

Ångerrätt

Som konsument har du ångerrät och får returnera varan inom 14 dagar från mottagandet. För att få ångra ditt köp krävs att varan är oanvänd. När vi mottagit returen kontrolleras den och återbetalning görs. Frakt återbetalas ej. Ångerrätten är ej tillämplig för företagskunder där Köplagen gäller.

Sekretess och säkerhet

Kunduppgifter hanteras konfidentiellt och lämnas inte ut till tredje part för marknadsföring. Vi använder oss endast av säkra betalningssätt så som förskottsbetalning och faktura. Vi använder inte cookies. Se även vår dataskyddspolicy.